سفارش تبلیغ
صبا ویژن
aliakbarkhodabakhshi
ارسال شده در سه شنبه 92/6/5 ساعت 11:54 ع توسط علی اکبرخدابخشی

بهداشت کاربردی

نوع و روش غذا خوردن از مسائل ساده و ظریف درمان و پیشگیری از بیمار‌ی‌هاست، بهترین اوقات شبانه‌روز برای اکل و شرب، صبح و شب است (یعنی ساعات اولیه و آخریه روز) میوه‌جات قبل از غذا میل می‌شود. و ترک انواع میوه‌ها و غذاهای فصل جائز نیست، چون اگر به مقدار کم از هر غذائی مصرف شود هرگز ایجاد بیماری نخواهد کرد. به علاوه جلوگیری از اشتهای طبیعی هم جائز نیست. حتی سیر شدن با میوة مورد علاقه و طبع شفاست.

رژیم غذائی که امام رضا7 پیشنهاد فرموده‌اند: رژیم غذایی یک در میان است بدین معنا که اگر امروز ظهر غذا خورده می‌شود فردا ظهر از خوردن غذا پرهیز شود.

در بیماران مبتلا به انگل در فصل‌های گرم اضافه کردن سرکة طبیعی به غذا مفید است.

مصرف سیب با پوست برای یبوست و بدون پوست آن برای اسهال حتی از نوع مقاوم آن به مدت 24 – 48 ساعت مفید است.

هر عضوی از بدن که دچار درد و ناراحتی باشد اکل همان عضو از گوسفند برایش مفید است. گوشت گاو بسیار مضر و در روایات به بیماری زا بودن آن اشاره شده است.

جهت بیماری‌های تنفسی از غذاهائی مثل شلغم، بخور تخم گشنیز و از پیاز برای تأمین ویتامین ث و در خونریزی لثه‌ها از پرتقال و نارنج و سماق استفاده می‌شود.

  • اقدامات پیشگیرانه و درمانی در رابطه با پوست، مو و ناخن:

1-   استحمام 2- کوتاه کردن مو و ناخن 3- حنا گذاشتن سر و ریش 4- تراشیدن مو (اطفال) 5- حنا گرفتن تمام بدن 6- حجامت (به طور مکرر) 7- وضو 8 – پاشویه با آب سرد بعد از حمام 9- آب سرد زدن به سر در هنگام خشم 10- روغن مالی بدن.

  • اقدامات پیشگیرانه و درمانی گوش و حلق و بینی:

1-   استنشاق (مخصوصاً گل نرگس) 2- خودداری از درمان زکام 3- عطسه (با مصرف انفیه) 4- استشمام بوی اسفند و کندر 5- مصرف مداوم عطر گل محمدی و گلاب 6- بوییدن به 7- استماع موسیقی.

  • · اقدامات پیشگیرانه و درمانی چشم:

1-  نگاه به قرآن 2- تماشای مناظر سبز 3- تماشای آب روان 4- تماشای زیبائیها 5- سرمه کشیدن (بین زن و مرد فرقی نمی‌کند البته هنگام خواب) چون سرمه در روز زیبائی و در شب شفاست. 6- رؤیت آئینه در هنگام عصبانیت و قبل از خروج از منزل 7- گریه شبانه 8- مطالعه نکردن بعد از غذا و هنگام غروب 9- تماشای آسمان.

  • · اقدامات پیشگیرانه و درمانی دستگاه گوارشی:

1-  مصرف نمک قبل و بعد از غذا 2- مسواک 3- مصرف سرکه با غذا 4- خوردن غذا با دست 5- شستشوی دستها قبل و بعداز غذا 6- راه رفتن بعد از غذای شب 7- آب نخوردن مابین غذا 8- آرام نوشیدن آن 9- در شب نشسته آب خوردن 10- استراحت بعد از غذای روز 11- مصرف سیاهدانه و پیاز و سیب (ناشتا) 12- خوردن آب باران در ماه اردیبهشت 13- خوردن آب زمزم 14- مصرف عسل، خرما، انار، زیتون، خرفه، و شیرگاو و پرهیز از مصرف گوشت گاو

گیاهان مؤثر برای سلامت دستگاه گوارش: 1- تخم شربتی 2- تخم بالنگو 3- تخم ریحان اسپرزه و داروهای ملین برای جلوگیری از خراش‌های احتمالی روده‌ها مناسب است.

زیره یکی از داروهای مقوی دستگاه گوارش است. رسول مکرم9می‌فرمایند: زیره معده را تقویت می‌کند، بلغم را زائل می‌سازد و از رعشه و لرزش جلوگیری می‌نماید. سماق با هر غذایی میل شود تأثیر شایانی در بهبودی بیماری‌های روده‌ای دارد.

  • درمان دردهای پراکنده در سطح شکم: زنیان، بادیان، زیره، تخم کرفس، همه را نرم کوبیده ودر 250 گرم عسل مخلوط نمائید روزی 4 قاشق مرباخوری میل شود.
  • نسخه‌ای برای بیماران مبتلا به ترشح و خارش رحمی: 1- ریشه انجبار (30 گرم) 2- عود الصلیب (10 گرم) بابونه (5 گرم) زیره کرمانی (5 گرم) به مدت 5 روز این مقدار دارو صبح و عصر جوشانده و میل شود.
  • برای کم کردن شیر مادر باید خوردنی‌ها را کم کرده و در عوض از کاهو ، عدس، سرکه، آبلیمو، آب سماق و سداب استفاده شود. خوردن ریحان کوهی قاطع شیر مادر است.

ضماد کنجد بر سینه‌ها، و ضماد نعنای کوبیده، ضماد باقلا، تخم خیار و تخم شربتی به صورت ضماد خشک کنندة سریع شیر مادر است.

اگر 15 گرم زیره را با آب و سرکه نرم کوبیده و به مدت سه روز ضماد کنند پستان‌ها سفت شده و کوچک می‌مانند. کوبیدة برگ به و سیب برای سفت شدن سینه‌ها به کار می‌رود.

  • برای بزرگ شدن سینه‌ها: 10 گرم دارچین، 10 گرم دار فلفل، و 10 گرم بادیان را نرم کوبیده در کرة گاو حل کرد مرتباً سینه‌ها را ماساژ دهند.




مطلب بعدی : ما به شما رأی ندادیم؛ اما...       
پیامهای عمومی ارسال شده

+ سلام.دوستان عزیزی که افتخارمیدن و به این وبلاگ سر میزنن من مدتیه تو فیسبوک به اسمalikhodabakhshi@gmail.comفعالیت میکنم. یاعلی


Online User